Vegglifjell Friluftslag bidrar til å realisere ny skiheis på Vegglifjell

Den gamle skiheisen på Vegglifjell er opprinnelig fra Kvamskogen. Den var ny i 1965, og ble montert på Vegglifjell tidlig på nittitallet. I de seinere år har det vært veldig krevende å holde den i gang, og i slutten av påsken i år ville den ikke gå mer. Det vil være veldig kostbart å sette den i forskriftsmessig stand, og samtidig ville den fremdeles hatt en ganske begrenset kapasitet.

Vegglifjell Friluftslag er derfor glade for at vi kan bidra til å realisere en ny skiheis på Vegglifjell. Vi fikk en søknad fra Vegglifjell Skisenter AS om å bidra med midler til ny heis tidlig i mai. Søknaden ble behandlet i vårt styre før årsmøtet 25. mai vedtok å gi støtte til ny skiheis.

Vi bidrar med 500 000 kroner i sommer, ytterligere 300 000 til høsten, og vi vil bruke 50% av 5%-midlene som kommer inn fra tomtesalg fra grunneierne på Vegglifjell Nord de neste tre årene til den nye skiheisen. Totalt vil altså Vegglifjell Friluftslag bidra med mellom 2,5 og 3 millioner fra 2018 og til og med 2021 til den nye heisen.

For oss i Vegglifjell Friluftslag er dette betydelige midler. Vi er allikevel glade for å være den største bidragsyteren til at dette prosjektet lar seg realisere. Selv om vi i de nærmeste årene vil bruke mye penger på skiheisen, vil Friluftslaget fortsette å investere i langrennsløyper og annen infrastruktur nord og sør i fjellet.

Det er vanskelig å forutsi hvor stort hyttesalget vil være de neste årene, men vi har laget prognoser for inntektsutvikling, og vil tilpasse investeringene til disse. Denne investeringen vil selvfølgelig ikke gå utover driften av Vegglifjell Friluftslag. Vi budsjetterer dette separat slik at vi har midler til å opprettholde, og forhåpentligvis også videreutvikle tilbudene i årene som kommer.