Pilegrimstur 2018 langs eldgamle ferdselsårer på Vegglifjell 28. og 29. juli

Å være pilegrim er å åpne seg opp for en større virkelighet. Senke farten, møte andre mennesker, møte Gud og møte seg selv. En vandring fra kirke til kirke hvor det også blir kastet lys over lokal natur, kultur og historie.

Hvor var det egentlig biskop Jens Nilssøn datt av hesten på Vegglifjell i 1590? Og hvor ble den siste bjørnen på Vegglifjell skutt? Hvilke lokale sagn og fortellinger finnes fra dette området? Hvilken betydning hadde Nordmannsslepa for Vegglifjell og for bygdene i Numedal?

Pilegrimsturen 2018 går langs eldgamle ferdselsårer på Vegglifjell 28. og 29.juli. For femte gang arrangerer menighetene i Numedal en todagers pilegrimsvandring i Middelalderuka. Denne gangen er det menighetene i Rollag prestegjeld som har ansvaret for pilegrimsturen, og de har valgt Vegglifjell som utgangspunkt for årets tur.

Dag 1, lørdag 28. juli: Fra Veggli fjellkirke til Dalhøgd Fjellkapell. Oppmøte kl. 09.00 ved Rollag stavkirke, buss opp på Vegglifjell.

Fra Veggli fjellkirke følger vi turistslepa til Slepeskardet, før vi tar store nordmannsslepa ned til Rust og Dalhøgd fjellkapell. Middag på Dalhøgd, overnatting for dem som ønsker. Pilegrimsandakt kl. 20.00. Hyggekveld/’intimkonsert’ fra kl. 21.00. Ca. 1,5 mil i lett til moderat terreng.

Dag 2, søndag 29. juli: Fra Dalhøgd til Veggli og Rollag kirker. Avreise fra Dalhøgd kl. 08.00.

Fra Dalhøgd går vi ned til Heimsetervegen, forbi Glanarberget og ned til Kjemhus og Veggli kirke. Buss til Rollag kirke hvor det blir olsokmesse kl. 15.00 med påfølgende mat. Ca. 1 mil i lett til moderat terreng.

For priser og påmelding se:  middelalderuka.no