Den nye tidligløypa passerer Kråkåsløken

Vegglifjell Friluftslag lager tidligløype fra fjellstua

Vi kan ikke love at du kan gå på ski på bare rimet. Men du som liker å gå på ski på Vegglifjell har sikkert erfart at det kan være krevende å få til gode skiløyper. Særlig hvis snøen kommer før det er noe særlig tele i bakken.

Annonse

Annonse

For på Vegglifjell er det vanligvis ganske vått. Det myrlendte landskapet som skiløypene mange steder er lagt i kan være både fuktig og humpete, og krever derfor mye snø.

For å gi et tilbud til dere som ikke bare går på ski i påsken, har vi i år laget tidligløype mellom Veggli Fjellstue og Gversettveien. For å få til dette, har vi gått inn med maskiner. Vi har grøftet, og lagt ned overvannsrør. Løypa er flyttet fra myra og inn på tørre rabber. Det betyr at løypa har endret litt karakter. Den har fått noen flere svinger, og noen flere høydemeter. Vi håper du vil like den nye traseen.

Flatt som ei pannekake: Ei skiløype som kan kjøres opp på 20 til 30 centimeter med snø må være både slett og tørr. Bildet er tatt ved Kråkåsløken.

Har du vært på fjellet i det siste har du kanskje også lagt merke til at det har blitt noen sår i landskapet. Dette vil gro helt igjen, og slik sett vil den nye løypetraseen nesten ikke være synlig når vi har ryddet helt opp.

Fra fjellstua til Gversettveien er det cirka 3,5 kilometer. Målet er at den skal kunne kjøres opp når det er 20 til 30 centimeter snø. I tillegg er målet at den nye traseen vil bli en fin sykkeltrasé når den får satt seg litt.