Ny skiheis er bestilt

Vegglifjell Skisenter AS har bestilt ny T-krokheis med 2,5 ganger større kapasitet, og som kan gå i sterkere vind. Grunnarbeidet er i gang og fundamentkassene står på parkeringsplassen.

 – Nå starter vi sluttspurten for å få til nyåpning av skisenteret til juleferien 2018, sier styreleder Solveig Kongsjorden.

Etter en svært god sesong med masse snø og fint vær, meddelte styret i skisenteret i vår at den aldrende skiheisen ikke vil klare en ny sesong. Det ble startet en kampanje for å samle inn penger til ny heis. Etter intense uker med pengeinnsamling og forhandlinger med banken, besluttet styret i Skisenteret i juni å bestille ny heis, en ny T-krokheis fra Doppelmayr.

– Vi har sikret nok penger og lån til å betale og montere heisen, men vi mangler fortsatt midler for å kunne få på plass nødvendig utstyr rundt heisen, som heisbu, ekstra kortleser og tråkkemaskin, sier Solveig.

Via sosiale medier er det nå blåst liv igjen innsamlingsaksjonen. Solveig er klar på at de må komme i mål med egenkapitalen for å kunne åpne skisenteret som planlagt. I følge innsamlingssiden på www.startskudd.no (link direkte til siden http://fnd.uz/vegglifjell) er 71% av beløpet på 3 millioner sikret. Men det er et stykke igjen.

Det er vi fullstendig klar over, svarer Solveig. Vi går igjen bredt ut og ber om bidrag fra næringsdrivende, hyttefolk og bygdefolk, og håper at flere ser nytten av at vi har et skisenter på Vegglifjell, og vil bidra. Vi er avhengige av det.

Hun forklarer engasjert hvorfor hun mener flere bør bidra. Et attraktivt Vegglifjell er viktig for alle som har tilknytning til fjellet. De som allerede har hytter ønsker et godt og variert aktivitetstilbud. Det er også viktig for verdien på eksisterende hytter, og for salget av nye og gamle hytter. Flere hytter på fjellet betyr flere kunder til næringslivet i bygda, og mer penger og kunder til utvikling og drift av aktivitetstilbud.

– Grunneierne kan ikke klare dette aleine. De har sammen med Vegglifjell Friluftslag tatt det største løftet. Vi er avhengig av at flere ser sammenhengen og bidrar, sier hun.

Vegglifjell Skisenter AS er etter årets generalforsamling gjort om til et ideelt AS, hvor det ikke betales ut utbytte eller overskudd. Går det bra i skisenteret, vil et eventuelt framtidig overskudd gå til nye investeringer i skisenteret eller til annen grønn infrastruktur på Vegglifjell.  

– Det er nå mulig for alle å kjøpe aksjer i skisenteret for å bidra, reklamerer Solveig. Hvis du vil være med på å påvirke utviklingen i Skisenteret framover, vil vi gjerne ha deg med som eier, avslutter hun.

Følg innsamlingsaksjonen og bidra på www.startskudd.no (link direkte til siden http://fnd.uz/vegglifjell)

Info om aksjekjøp får du ved å kontakte styreleder på e-post: solveig.kongsjorden@outlook.com eller telefon 415 18 589.