Anleggsstart for kulvert

Arbeidene med å bygge kulvert for skiløypa under veien ved Lauvhovd starter nå. Løypekrysset ved Lauvhovd er den med størst trafikk både av biler og skiløpere, og har blitt definert som det mest trafikkfarlige på Vegglifjell.

Det er derfor naturlig at Vegglifjell Friluftslag bygger den første kulverten på fjellet akkurat her. Det er Nore Fjelldrift AS som står for anleggsarbeidet.

Veien videre oppover fjellet vil i anleggsperioden bli lagt litt om nedenfor eksisterende vei. Hvis vi ikke støter på noe uforutsett er målet at byggingen skal være ferdig 30. november.

Det vil selvfølgelig bli stygt her mens vi holder på. Men vi håper dere er overbærende med det. Det skal ryddes og pyntes, slik at dette blir en pen undergang og inngang til den kommende skistadionen på Lauvhovd.

2018-10-18T15:56:59+00:00 18/10/2018|

2 Comments

 1. Jo Døhl 22/10/2018 at 20:19 - Reply

  Det er sikkert bra med en kulvert til skiløypa på Lauvhovd. Men her er sikten god og farten både på biler og løpere lav. I Mykstulia er bakken bratt, sikten svært dårlig og farten på store og små mye større.

  Begge er del av den samme Persburunden, så den risikoanalysen henger på at biltrafikken er lav før Mykstulia er fullt bygd ut. Rekkefølgebestemmelser er det tydeligvis ikke så nøye med når hyttefelt etableres.

  Jeg håper inderlig Mykstulia er nummer to på lista.

  Her har jeg sett flere stygge nestenulykker med små skiløpere.

  • Arild Finstad 23/10/2018 at 08:16 - Reply

   Vegglifjell Friluftslag innhentet priser på ei skibru i Mykstulia i vår. Den ble forholdsvis dyr, og styret vendte tommelen ned for dette forslaget. Vi er bekymret for sikkerheten i dette krysset. Derfor setter vi opp slalomgjerder som ei sluse denne vinteren. På denne måten vil vi få ned hastigheten på skiløperne før de krysser veien. Samtidig kom det opp forslag til kulvert for personbiler på forrige styremøte. Vi jobber med å avklare om dette kan være aktuelt, men denne løsningen kommer eventuelt på plass tidligst neste sommer. Men, vi mener altså at krysset blir sikret hensiktsmessig denne sesongen.

Leave A Comment