STØP: Slagordet ble borte i løpet av natten. Foto: Numehytta

Fotballmysterium på hytte-grunnmur

Artikkelen er hentet fra Laagendalsposten.

Av Tonhild S. Strand

En Liverpool-frelst hytteeier, en kreativ utbygger og en mystisk bil – det er ingrediensene i mysteriet på Vegglifjell.

Det er en stund til påske, men likevel: Her kommer et ekte mysterium fra fjellet.

Det hele startet da Numehytta AS skulle sette opp en hytte på Lauvhovdnuten på Vegglifjell, forteller Kjersti Ingebrigtsen, som driver med salg og markedsføring i firmaet.

– Vi reiser ofte på hjemmebesøk til kunden for å prate litt om detaljer, og her fikk vi nyss om at kunden var en skikkelig Liverpool-fan.

Slagord i støpen

Dette ville Numehytta gjøre litt ut av, og fant derfor ut at de skulle risse inn slagordet «You’ll never walk alone» i støpen på hytta.

Mens støpen fortsatt var bløt, dro derfor innehaver Bjørnar Dokka opp for å skrive inn slagordet. Han fotograferte «kunstverket» og forlot dermed åstedet.

Men så skjer det dramatiske i løpet av noen sene nattetimer:

– Da Bjørnar kom opp morran etterpå, så var det altså noen som har dratt utover slagordet med en støpeskje. Slagordet var borte, kan Ingebrigsten fortelle.

Hyttenaboer hadde observert en varebil på stedet ved 23-tiden samme kveld, og det som så ut til å være en mann og en kvinne ved hytta.

Ingen mistenkte

– Vi la jo ut bildet av slagordet i støpen på Facebook. Men vi skrev ikke noe om hvor det var! Så det må være noen som visste hvor det hadde blitt støpt nylig, fortsetter Ingebrigtsen.

Der står saken i dag. Ingen er mistenkte, men debatten går for fullt. Hvem kan stå bak denne ugjerningen? En Manchester United-supporter? En generell fotball-hater? Eller en tøysekopp fra bygda?

– Vi ser jo litt humoristisk på det, men samtidig er det jo litt spesielt. Kunden ble hoppende glad da vi fortalte om stuntet, så det er jo litt trist for han, sier Ingebrigsten.