Idyllisk langs Sørkje. Foto: Oddvar Bråthen

Vi er i gang igjen med løypekjøring

Vegglifjell var først ute med skiløyper i distriktet, med oppkjørt løype den siste dagen i oktober. Det er tidlig. Og som dere vet, forvant snøen igjen etter noen dager.

Men nå er vi i gang igjen. Vi kjører opp de to tidligløypene. Den ene går fra Veggli Fjellstue til Gversetveien. Den er ca 7 kilometer tur/retur. Denne løypa kjører vi opp med ett spor, og skøytetrasé.

Vi har også ei tidligløype langs Sørkje. Den er på en ubrøyta vei, og trenger derfor ikke mye snø. Også her kjører vi opp med ett spor, og skøytetrasé. Denne løypa er på 10,4 kilometer tur/retur, og er nå lagt inn på skisporet, slik at det blir enkelt å følge med på når der er kjørt. Vi planlegger å kjøre denne i helgene framover, og selvfølgelig i juleferien. Siden dette er ei tidligløype, vil den bli lavere prioritert når det øvrige løypenettet blir maskinkjørt.

Vi kjørte også ei runde i mesteparten av det øvrige løypenettet denne helga med scootere. Og som dere sikkert er klar over, er mye av løypenettet på Vegglifjell i myr. Kvaliteten på disse løypene er derfor noe varierende. Vi vil avklare før helga hvordan vi skal kjøre løypene framover, og spesielt igjennom jula om det ikke kommer mer snø. Målet vårt er å lage så gode løyper som mulig etter de snøforholdene vi til enhver tid har.

Detaljer om hva som planlegges kjørt opp vil vi publisere på Facebooksiden «Vegglifjell». Vegglifjell Friluftslag håper på en lang og god vinter med nok snø, og at alle våre brukere skal få mange fine skiopplevelser.