Hundeløype på Vegglifjell

Det blir laget ei løype for hundekjøring i Sundtjønn- og Vorsetområdet til jul. Løypa vil ikke komme i konflikt med hovedskiløypene i området, men den vil krysse skiløypa Sundtjønn Vest på tre steder. Den vil ellers gå hovedsakelig på åpne myrer og over vannene i området. Samtidig er den lagt mest mulig vekk fra hytteområdene.

I starten vil den meritterte hundekjøreren Inger Marie Haaland prøve ut løypa for å kjøre med turister. Inger Marie håper at hyttefolket i området ikke vil oppleve at dette fører til noen ulempe for dem, men at det vil bli et nytt tilskudd til aktivitetstilbudet på fjellet.

På Søre Vorsetvann: Inger Marie Haaland og Alaska Huskyen Billie er skjønt enige om at området ved Vorset og Sundtjønn egner seg bra for hundekjøring.

Om du er ute på skitur på Vegglifjell Sør, og skulle befinne deg på noe som minner om ei skiløype, men sannsynligvis ikke er det, kan det hende at du har forvillet deg inn i hundeløypa. Da må du være oppmerksom på at det kan komme et hundespann i relativt stor fart mot deg. Slik sett anbefaler vi at du bruker skiløypene i området i stedet.

Og om du har hunder og slede, er det selvfølgelig mulig å teste ut denne løypa. Den er ikke målt ennå, men vil være på ca. 12 til 14 kilometer tur/retur. De som ikke har hund, men som kan tenke seg en tur kan sikkert melde seg på hos Inger Marie.