Oppkjøring av skiløypene i jule- og nyttårshelga

Det er mange som lurer på hvordan skiløypene vil bli i jule- og nyttårshelga på Vegglifjell. Og dette er planene for oppkjøring:

Tidligløypa fra Veggli Fjellstue til Gversetveien, og videre til Sundtjønn kjøres med maskin på fredag. Tidligløypa ved Sørkje kjøres også opp. I tidligløypene er det gode forhold. Klassisk og skøyting. Det er 30 til 40 centimeter snø i terrenget.

Øvrige deler av løypenettet som ikke kan kjøres med løypemaskin vil bli kjørt opp med scooter. Det vil bli noe varierende forhold her. Det blir altså muligheter for en skitur for alle i jula, men skal du ha skikkelig gode løyper anbefaler vi tidligløypene.

Løypepreparering: Vegglifjell Løypeteam kjører som vanlig opp skiløypene på Vegglifjell. I tillegg bistår Arild Løvli med tidligløype og noen tilbringerløyper nord på fjellet. Sør på fjellet kjører Vegglifjell Friluftslag opp tidligløypa ved Sørkje. Vi vil i tillegg forsøke å kjøre opp Sundtjønn Vest før jul.

Og for de mange på Vegglifjell Nord som ønsker litt variasjon anbefaler vi å prøve ut tidligløypa ved Sørkje. Det er den lokalbefolkningen bruker når de skal ta seg en treningstur. Og det er som kjent lurt å lytte til de med lokalkunnskap. Vi ønsker alle ei god jule- og nyttårsfeiring med mange fine skiturer. Følg med på skisporet.no og Facebooksiden Vegglifjell.

 

2018-12-20T18:56:41+00:00 20/12/2018|

5 Comments

 1. Per Olav 20/12/2018 at 22:57 - Reply

  Veldig bra!
  Kommer dere også til å kjøre løyper i veien fra Killingdalen til Killingskaret dersom de gjør tilsvarende fra Skiirvdalsiden?

  • Arild Finstad 23/12/2018 at 18:49 - Reply

   Hei. Nei vi kommer ikke til å kjøre opp løype på veien siden dette kommer i konflikt med skisenteret. Løypa opp til Killingskaret blir kjørt når det er nok snø.

 2. Elin 21/12/2018 at 12:44 - Reply

  Blir veldig glade om det også kjøres «tilbringer- stumpen» fra Persburunden opp bak Dalsetkollen. Gleder oss !

 3. Jarle Rafdal 27/12/2018 at 16:33 - Reply

  Hei, var ute en tur og skøytet mellom kl 1500 og 1600 og det ble mer og mer isete i løpet av den timen. Moro for en erfaren skiløper som meg, men det frister ikke å ta med familien i morgen hvis løypene ikke kjøres opp på nytt. Håper løypene kjøres i mogen tidlig.

 4. Camilla Rosé Borge 10/01/2019 at 20:58 - Reply

  Preparerer dere løypene rundt Sunntjønn og Svartløk mm på fredager? I så fall formiddag el ettermiddag?

Leave A Comment