Oppkjøring av skiløypene i jule- og nyttårshelga

Det er mange som lurer på hvordan skiløypene vil bli i jule- og nyttårshelga på Vegglifjell. Og dette er planene for oppkjøring:

Tidligløypa fra Veggli Fjellstue til Gversetveien, og videre til Sundtjønn kjøres med maskin på fredag. Tidligløypa ved Sørkje kjøres også opp. I tidligløypene er det gode forhold. Klassisk og skøyting. Det er 30 til 40 centimeter snø i terrenget.

Øvrige deler av løypenettet som ikke kan kjøres med løypemaskin vil bli kjørt opp med scooter. Det vil bli noe varierende forhold her. Det blir altså muligheter for en skitur for alle i jula, men skal du ha skikkelig gode løyper anbefaler vi tidligløypene.

Løypepreparering: Vegglifjell Løypeteam kjører som vanlig opp skiløypene på Vegglifjell. I tillegg bistår Arild Løvli med tidligløype og noen tilbringerløyper nord på fjellet. Sør på fjellet kjører Vegglifjell Friluftslag opp tidligløypa ved Sørkje. Vi vil i tillegg forsøke å kjøre opp Sundtjønn Vest før jul.

Og for de mange på Vegglifjell Nord som ønsker litt variasjon anbefaler vi å prøve ut tidligløypa ved Sørkje. Det er den lokalbefolkningen bruker når de skal ta seg en treningstur. Og det er som kjent lurt å lytte til de med lokalkunnskap. Vi ønsker alle ei god jule- og nyttårsfeiring med mange fine skiturer. Følg med på skisporet.no og Facebooksiden Vegglifjell.