Trikkeskinner: Flotte forhold ved Sørkje. Foto: Lars Sverdrup-Thygeson.

Nykjørt skiløype langs Sørkje

Som hyttefolket har fått med seg, er det lite snø i fjellet, og det er vanskelig å lage gode skiløyper. Minst snø er det på værutsatte steder der vinden får skikkelig tak.

Ved Sørkje på Søre Vegglifjell har Vegglifjell Friluftslag preparert løype på en ubrøyta vei siden den første snøen la seg i høst. Det har også her vært hardt med isete spor, men i helga ble det kjørt opp på nytt, og resultatet har blitt bra. Løypa er 10,4 kilometer tur retur. Den er ikke oppdatert på skisporet.no, siden GPS-trackeren har blitt med til verkstedet sammen med ATV-en som vanligvis kjører denne løypa.

Vi har fått noen henvendelser om hvordan man kommer seg opp hit. Du tar opp Søre Vegglifjellvei (ved Felleskjøpet). Etter ca. 7 kilometer kommer du til Sagstugo (her er det ei antennemast på venstre side). Veien til høyre går opp til Sundtjønn, mens du fortsetter rett fram forbi Skjærbrekka, og til den brøyta veien stopper. Her er det en god parkeringsplass.