Ved Liset: Det er stort sett fine forhold i den nye tidligløypa fra Veggli Fjellstue. Bildet er tatt ved Liset på torsdag før vi frisket opp løypa.

Små og store ting i skisesongen

De av oss som liker å gå på ski, og som regner januar som en periode der man gjerne går på ski, har visse utfordringer i år. Det er begrensa med gode skiløyper. Også i fjellet har mildvær og vind tatt med seg mye av snøen som har kommet.

Men det er muligheter på Vegglifjell. Den nye tidligløypa mellom Veggli Fjellstue og Gversetveien er 7 kilometer tur retur, og her er det stort sett fine forhold for både klassisk og skøyting. Også på Søre Vegglifjell er det muligheter for en skitur. Lengst syd på fjellet, forbi Skjærbrekka er det kjørt opp løype for klassisk og skøyting langs Sørkje. Denne løypa er 11 kilometer tur retur, og her er det fine forhold.

Ved Svartløk: Her har vinden tatt med seg det meste av snøen, og det er vanskelig å lage skiløype før det kommer mer snø. (Foto: Arild Løvli).

Vi har satt opp et alpingjerde før veikryssinga ved Mykstulia. Hensikten med dette er ikke å fange skiløpere på vei nedover, men at skiløperne må sette farten helt ned før de krysser veien. I fjor vinter var det noen friske, unge skiløpere som brukte denne veien som hopp. Det var sikkert gøy, men det kan selvfølgelig være trafikkfarlig. Selv om det ikke er mye trafikk inn til dette hyttefeltet, og vi antar at de som kjører inn her er forsiktige, er det altså behov for ytterligere sikring. Vi ber derfor publikum om å hjelpe oss med at disse gjerdene blir stående slik at skiløperne på vei nedover må redusere farten.

Ved Mykstulia er det satt opp alpingjerder.