«Nye» Vegglifjell.no slår an

Vegglifjell.no lanserte nye websider i juni i fjor. Siden lanseringen har det vært mer enn 433 000 besøk på sidene. Dette tilsvarer omtrent 2000 besøk daglig i gjennomsnitt. Til sammenlikning hadde de gamle sidene litt i overkant av 200 000 besøk årlig.

Veldig mange av dere er fremdeles mest opptatt av hvordan det ser ut på fjellet. Derfor er det absolutt mest besøk på kamerasidene. Flest ser på kameraet på Veggli Fjellstue. Nesten like mange ser på kameraet i Killingdalen. Litt færre er interessert i hvordan det ser ut ved Sundtjønn, men også dette kameraet har bra besøk. Og derfor er det «krise» når en av disse kameraene faller ut. Vi hadde litt driftsproblemer i fjor høst, og det var det mange som fikk med seg. Nå har kameraene vært stabile noen måneder. Vi krysser fingrene for at de fortsatt samarbeider med oss. Dessuten vet vi nå litt bedre hvordan vi skal restarte dem om noe skulle oppstå.

De nye sidene er et samarbeidsprosjekt mellom Vegglifjell Friluftslag og Rollag Næringsforening. De tidligere sidene til Rollag Næringsforening, og innholdet herfra er nå å finne på Vegglifjell.no. Det er Vegglifjell Friluftslag som har redaktøransvaret, og det er opprettet et redaksjonsråd med medlemmer fra begge foreningene.

Vegglifjell.no kan ikke konkurrere med nyhetsavisene om nye oppslag. Her skal du finne faktainformasjon om de mange lag og foreninger som finnes på fjellet. Du skal også finne informasjon om firmaene som finnes. Vi jobber også med å utvikle undersidene under opplevelser. Skiløypene og informasjonen om dem håper vi nå er ganske bra på plass. Vi har fått en del henvendelser om stiene. Vi vil i år lansere «Ti på topp i Rollag». Her vil vi legge ut mange nye turforslag. Målet er også å oppdatere informasjon om det øvrige stinettet i løpet av året. Vi jobber også med å videreutvikle sykkeltilbudet. Alle nyheter om dette vil bli behørig presentert.

Vi tilstreber at Vegglifjell.no skal ha et ryddig preg. «Feelgood-aspektet» er viktig. Samtidig må nettstedet være levende. Derfor forsøker vi å oppdatere med nyheter jevnlig gjennom hele året. Og, ja – det blir mange «historier» om skiløypene. Vi vil i år i større grad presentere næringslivet i kommunen. Samtidig ønsker vi selvfølgelig tilgang på de gode historiene. Om du har en forfatter i magen, eller sitter på stoff som kan være interessant for flere å lese skal du ikke være redd for å ta kontakt med oss. Husk at mange av hyttebrukerne ikke leser lokalavisene våre. Derfor vil vi altså gjerne høre fra deg som har noen gode historier på lager. Både fra deg som er hyttebruker, og om du er fra bygda,