Demomaskin på besøk på Vegglifjell

Denne helga vil Vegglifjell Friluftslag ha besøk av en helt ny tråkkemaskin til demonstrasjonskjøring. Det betyr at du kan møte på en tråkkemaskin til litt andre tider enn du er vant med. Denne maskinen har vi ikke GPS-tracker i, slik at Skisporet.no ikke blir oppdatert der vi har kjørt.

Og for de som er teknisk interessert: Dette er en Prinoth Husky, og i følge leverandøren har den følgende egenskaper:

Verdens første løypemaskin med den nye generasjonen Tier 4F miljømotor.  Får svært gode tilbakemeldinger for sin kompakte design, utmerket klatreevne og høy manøvrerbarhet. Fortsatt smidig og «lett på foten» som sin forgjenger, men nå med enda mer kraft i frasparket med et lavere turtall. Som den ekte Sibirske Huskyen har den uovertruffen snøgående egenskaper. Et unikt boogi system på alle akslinger og med tyngdepunktet i senter av maskinen, sørger for suveren fremkommelighet. De nye hydrauliske pumpene forbedrer effektiviteten av drivverk, som igjen fører til bedre kraftoverføring. Med et høyere dreiemoment øker kjøretøyets ytelse vesentlig og øker kvaliteten av løyperesultatet. Med en støysvak og oversiktlig førerhytte kombinert med gode led kjørelys, gir føreren mulighet til å ha full oppmerksomhet på å sette spor. Løypemaskinen er lett å kjøre og ikke minst lett å vedlikeholde.

Så da blir det spennende å se om de som skal prøvekjøre blir enige i disse beskrivelsene.