Pengepremier: Vegglifjellrennet håper på mange deltakere på lørdag. (Foto: Ole John Hostvedt, Laagendalsposten).

Pengepremier i Vegglifjellrennet

Hvis du er rask på ski, og har planer om å melde deg på Vegglifjellrennet, er det muligheter for å reise hjem som en holden person. Vegglifjellrennet vil i år dele ut rause premier til raskeste mann og kvinne – både over Vardefjell, og ved målgang. Dette melder Laagendalsposten.

Spurtprisene på Vardefjell, etter 9 kilometer blir på 2000 kroner. Førsteprisene i mål blir på 5000 kroner. Og det er en uttrekkspremie på 5000 kroner. Rune Frogner i skigruppa i Rollag og Veggli IL håper dette fører til at flere toppløpere vil melde seg på Vegglifjellrennet.

Konkurranseløypa er på 34 kilometer. Den starter på skistadion ved Lauvhovd – rett ovenfor Veggli Fjellstue. Den følger hovedløypa sørover til Deveggbekken. Her svinger den innom Votnedalsrunden til Nordre Kjølvann, over Vardefjell til Sundtjønn. Deretter går man Vorsetrunden mot klokka, og tilbake til Sundtjønn, før den går rundt Svartløk og tilbake til fjellstua. Dette er ei fin konkurranseløype med passe mengder stigninger og friske utforkjøringer.

Du kan også gå hele distansen uten tidtaking. I tillegg er det løyper på 12 og 22 kilometer – disse også uten tidtaking. Vegglifjellrennet arrangeres i år for 18. gang.

Etter skirennet er det grilling på Veggli Fjellstue, fra klokka 12.00. Og når premieutdelingen er over kjøres det i gang med afterski. For de som ikke har brukt opp alle kreftene på skirennet er det muligheter for å delta på fest og konsert på fjellstua utover kvelden.