Bildetekst: Espen Udland (innfelt) i Vegglifjell Friluftslag skal legge kunstsnø over veikryssingene. Snøen får han fra Vegglifjell Skisenter og Knut Heiberg.

Kunstsnø blir lagt på i veikryssingene

Hvis du har tenkt deg en tur på hytta til helga, bør du lese denne artikkelen nøye. Det er fremdeles bra med snø de aller fleste steder, og fine forhold i skiløypene. Men veiene er stort sett bare for snø, og ved de mange veikryssingene må skiløperne ta av seg skiene.

— Dette skal vi gjøre noe med denne sesongen sier Espen Udland, styreleder i Vegglifjell Friluftslag, entusiastisk.

Vegglifjell Friluftslag vil i samarbeid med Vegglifjell Skisenter om nettene denne uka produsere kunstsnø. Den skal fraktes ut i løypene, og altså legges på veikryssingene.

— Vi satser på å legge en såle på cirka 50 centimeter over veiene på de store skiløypene, forteller Udland videre.

Dette betyr at bilene ikke kan passere disse skiløypene. Dette vil særlig gjelde for hytteeiere i Votnedalen, Persbu, Dalsethaugen og Vorset. Men også andre hytteområder kan bli berørt av dette.

— I mange år har bilene blitt prioritert foran skiløperne her på Vegglifjell. Det ønsker Vegglifjell Friluftslag i år å gjøre noe med. Jeg er selv en ivrig skiløper, og ønsker å kunne gå lange og fine skiturer så lenge som mulig utover våren uten å måtte ta av meg skiene, avslutter Espen Udland.

Vi forstår at enkelte kan oppleve dette som en ulempe. Men håper at de fleste ser på dette som et positivt tiltak for friluftslivet. For de som ikke kan kjøre fram til hyttene sine på grunn av denne omleggingen, kan skutertransport avtales. Navnene på de som driver med slik transport finner dere i siste nummer av Under Varden.