Bildetekst: Nestleder i Vegglifjell Friluftslag, Sverre Dejgaard (t.v.), og daglig leder i Fulsaas Maskin AS, Sigurd Inge Fulsaas (t.h.) er enige om løypekjøringa på Vegglifjell de neste fem årene. Foto: Solveig Kongsjorden.

Løypekontrakten til Fulsaas Maskin AS

Vegglifjell Friluftslag har inngått kontrakt med Fulsaas Maskin om oppkjøring av skiløyper på Vegglifjell de neste fem sesongene. Fulsaas Maskin er kjent som den største maskinentreprenøren i Rollag kommune.

— Det er et stort løypenett på Vegglifjell, og dermed mange kilometer løyper som skal kjøres i løpet av en sesong. Vi er derfor veldig fornøyde med at vi har fått med Fulsaas Maskin på laget, sier nyvalgt styreleder i Vegglifjell Friluftslag, Solveig Kongsjorden.

Vegglifjell Løypeteam har hatt oppdraget de siste fem årene. Etter å ha vurdert fram og tilbake landet de på å ikke gi tilbud for den neste femårsperioden.

— Etter 27 år med løypekjøring synes kona det var nok helgearbeid, kommenterer Olav Svendsrud i Vegglifjell Løypeteam på spørsmål om hva som var avgjørende for valget.

Vi takker Olav Svendsrud, Tore Eggerud, Bjørn Melvold og Helge Kortnes for innsatsen de har lagt ned til alle døgnets tider, og i all slags vær for å lage gode skiløyper på Vegglifjell de siste årene.

I kommende sesong vil det være tre maskiner som skal kjøre opp løypene på Vegglifjell. Alle tre vil være utstyrt med to sporkaller. I tillegg vil én av de tre maskinene være utstyrt med sporfreser. Disse vil gjøre det enklere å lage gode løyper når snøen er vanskelig å håndtere – særlig når det er isete. I tillegg vil dette gjøre det enklere å lage løyper når det er marginale forhold, med lite snø.

I helgene vil en av maskinene være stasjonert i Sundtjønnområdet. Det er store avstander på Vegglifjell, og denne løsningen vil gjøre det enklere å nå over alle løypene. I avtalen inngår også to skutere for oppkjøring av tilbringer- og skuterløyper. Vi har også tilgang på en ATV med bred slodd til å kjøre opp tidligløypa.

Nytt neste sesong er at det vil bli oppkjørte løyper fra mandag til torsdag på Vegglifjell. Det er ikke økonomi til å kjøre opp alle rundløyper i midtuke, men målet er at de som vil på ski i oppkjørte løyper skal få muligheten til det. Utgangspunktet er tidligløypa, som denne sesongen vil bli utvidet fra Veggli Fjellstue til Sundtjønn. Avhengig av sesong, og hvor mye folk det er i fjellet vil midtukeløypa kunne utvides noe.

Daglig leder i Fulsaas maskin, Sigurd Inge Fulsaas er i disse dager i gang med innkjøp av løypemaskiner.

— Dere har vel ikke noe erfaring med løypekjøring?

— Vi har et sterkt lag av maskinkjørere med bred erfaring. I tillegg får vi støtte av Vegglifjell Skisenter. Og om det skulle være behov, vil vi nok også kunne innhente erfaringer, og få gode råd av de som har drevet med dette tidligere, så det tror jeg vil gå veldig bra, avslutter Sigurd Inge Fulsaas.