Bildetekst: Det var brukbart med folk på Rollag bygdetun under åpningen av middelalderuka på lørdag.

Middelaldealderuka er i gang

Sangeren Sigrid Elise Fossan måtte, i sammen med sine medmusikanter Åshild og Thow Wetterhus, Birgit Kollandsrud, Even Tråen og Lars Erik Brevig ta Numedalssangen en ekstra gang etter ettertrykkelig krav fra publikum under åpningen av Middelalderuka. Åpningen fant sted på Rollag Bygdetun på lørdag.

Varaordfører Halldis Prestmoen stod for den offisielle delen av åpningen. I tillegg var årets festivalkunstner Steven Carpenter tilstede. Han ga et interessant foredrag om de lange linjene i smedhåndverket, og det å arbeide med jern og stål både for å lage praktiske innretninger, og kunstneriske gjenstander.

Og dermed var Middelalderuka i gang. Det vil være forskjellige arrangementer i hele dalen under uka. Informasjon om disse finnes på Middelalderuka sine egne hjemmesider.