Ti på topp: Trillemarka leverer

Har du lagt deler av sommerferien til hytta på Vegglifjell? Kanskje du i tillegg er klar for å utforske noen nye områder? Eller kanskje du rett og slett er litt lei av bråket fra hyttenaboen, og trenger en liten tur vekk? Da er muligens villmarka på den andre siden av dalen det rette stedet?

Vegglifjell.no sin utegående reporter har testa ut Langsetervarden og Geiteskallen. Og området innfrir forventningene. I diskusjonen om flyskam og kortreiste ferieturer er kanskje nettopp Trillemarka svaret? Men, da vil det jo bli alt for mye folk der – og idyllen kan fort bli brutt?

På vår lille utflukt møtte vi på to mennesker, og ditto bikkjer. Og det er sånn passe mye, når man er på tur i et naturreservat. For det er akkurat dette som skiller Trillemarka fra Vegglifjell. Her er vi i uberørt natur, som myndighetene har bestemt at skal forbli uberørt. Og det er nettopp dette som gjør Trillemarka spesiell. Her er det gammel skog i relativt store områder.

Vi tok turen fra Fugleleiken. Først drøyt to kilometer langs vei, før det bar over på sti, og relativt bratt til vi kom over tregrensa. Heretter var det flott, åpent fjellterreng bort til Langsetervarden.

Ønsker du å registrere to topper på den samme dagen, er dette fullt mulig. Ned igjen på veien, og nesten tilbake til parkeringa. Der går stien opp til Geiteskallen. Den er ikke så mye brukt foreløpig, men nylig og godt merka av Ulrik Hoff og Ingunn Ytrehus. (Bra jobba!) Stien opp til Geiteskallen følger i hovedsak langs eggen til toppen. En fin tur. Ett sted er det også litt eksponert. Vær forsiktig her.

Vegglifjell.no sin utegående reporter lot seg friste til å ta «snarveien» fra Langsetervarden til Geiteskallen. Er du trent i å gå utenfor sti, og klarer å navigere, er dette en mulighet. Men, det er mye lenger enn det ser ut. Det er også grov kupering i Trillemarka. Det stod skilta til Helvete litt lenger inn i marka, men på denne ruta fikk vi også noen ganger følelsen av å passere steder som kunne leve opp til dette navnet. På den annen side – hvis du virkelig skal kjenne på det å være ute i naturreservatet – er det her du kjenner det.

Langsetervarden og Geiteskallen er altså to fine topper. Og her får du den gode opplevelsen av villmark. God tur.