Bildetekst: Senhovd stikker så vidt fram over Groholsfjell. Steintjønn i forgrunnen.

Ti på topp: Senhovd

Vegglifjell.no sin utegående reporter er kanskje ikke helt objektiv her, men det er helt klart at Senhovd er perla på Søre Vegglifjell. Ja, kanskje på hele Vegglifjell? For å komme hit er det selvfølgelig mulig å sykle via Sundtjønn og Sagstugo. Bruker man bil er det Skjærbrekkavegen (Søre Vegglifjellveg) som gjelder. Ta rett fram ved Sagstugo, og kjør forbi Skjærbrekka. Her er det parkering. Ikke kjør opp Stakkelievegen. Her er det trangt om plassen, og det graves der nå.

Turen opp til Senhovd tar omtrent 2 timer med pause, og noe mindre ned igjen til utgangspunktet, ved Skjærbrekktjønn. Den merkede ruta følger veien opp til Kistebulia, før den går over i vekslende terreng med flere flotte utsiktspunkt. Stien er litt bratt opp til Senhovdplatået, ellers er den relativt lett å gå.

Fra Senhovd er det et fantastisk utsyn nedover og oppover i Numedal, og mot Gaustadtoppen. I sør ligger vannet Sørkje. Østover ser dere mot Ringerike. Tryvann kan du se i klarvær. Litt syd for toppen er ei minnetavle over Fridtjof og Liv Nansen påbegynt. De hadde hytte ved Sørkje fra 1899 til 1908.