Bildetekst: Smiukollen i vinterskrud, sett fra riksvei 40.

Ti på topp: Smiukollen

Ruta opp til Smiukollen starter ved Numedal kro og følger stien mot Eriksbu, fram til den tar av til Smiukollen. Her følger den en gammel traktorveg, forbi avkjøring til Kleiverudberget. Deretter følger den traktorveien til enden, før ruta går på sti sørover mot kollen. Smiukollen er markert mot sør og fylkesvei 40. Den ligger rett ovenfor Vestsideveien med utsikt ned mot Djupdal. Turen opp er på omtrent 2,7 kilometer.

Smiukollen er kanskje ikke den mest spektakulære av toppene i 10 på topp. Men for de som samler på topper i årets konkurranse er denne også obligatorisk.

De av dere som allerede har vært der, har kanskje stusset litt over merkingen. Den var til dels ganske forvirrende. Nå er dette rettet opp. Du følger merkingen mot Eriksbu forbi kraftlinja og ned på en traktorvei. Her skiller de to rutene lag. Du følger blå merking mot venstre, og opp mot kollen. God tur.