Søk

Velg språk

 • no_NO
 • en_GB

Status skiløyper

Oppdatert løype-informasjon!

Oppdatert status over skiløypene på Vegglifjell!
       

                

 

Bildet nederst t.v. ble tatt lørdag 18. mars på Slepeskaret! 
Til høyre mot Slepeskaret.
Oppdatert:            Fredag 21. april 2017  
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Status:

Temperatur:    2 grader
Snødybde:      0 cm
Vind:              Vind

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Preparering: 

Da er løypesesongen på Vegglifjell over for i år. Dette etter ett utfordrende år med veldig lite snø og mye mildt vær.

Vi vil med dette rette en stor takk for alle tilbakemeldingene vi får, og til de som setter pris på den innsatsen vi gjør for å holde løypenettet oppe til beste for alle.

Takker også for samarbeidet/møtene med løypeansvarlige i hytteforeningene og til friluftslaget.

Vi ønsker alle på Vegglifjell en god sommer.

Mvh
Vegglifjell Løypeteam A/S
Tore - Olav - Bjørn - Helge

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Til info:

NB! Se Skisporet.no for løypestatus i sesongen!

Denne vil alltid vise hva som er kjørt - og når!

   

 

#   

 Trasé

 Status      

 Oppkjørt med

 1

 Persburunden (10 km)
 (Fjellstua - Dalsethaugen - Fjellstua)

24.03.17

Løypemaskin
(inkl. tverrløypa)

                                  

 2

 Fjellstua - Killingdalen (1,6 km)     

26.03.17

Løypemaskin

       
 3  Killingdalen - Slepeskaret (14 km t/r)   

26.03.17

Løypemaskin

                                                             
 4  Slepeskaret - Killingdalen    
   - nedfart Rusttjønn 27.12.16 ----
   - nedfart Tveittjønn 27.12.16 ----
   - nedfart Killingskaret 18.03.17 Snøscooter med sporkall
       
 5  Killingdalen - Devegg (1,8 km)

24.03.17

Løypemaskin

                                

 6

 Votnedalsrunden (12 km)
 (Fjellstua - Devegg - Votnedalssetra 
 Nordre Kjølvann - Fjellstua)

 

30.03.17

 

Løypemaskin

       
 7  Matfiskrunden

24.03.17

Snøscooter med sporkall
       
 8  Vorsetrunden (26 km)
 (Nordre Kjølvann - Sundtjønn - Vorset -
 Skjærbrekka - Søre Kjølvann)

12.04.17

Løypemaskin (Deler av traseet)
       
 9 Svarteløkrunden 
(Sundtjønn - Nordre Kjølvann) Kun Vestsiden!
26.03.17 Løypemaskin
       

 10

 Steintjønnrunden (6,1 km)

11.04.17

Løypemaskin
 A  Tilbringertraséer    
 1  Høggerudsetra - Votnedalsveien - Trytetjern 24.03.17 Snøscooter med glattematte
 2  Høybuli - Bommen v/Fjellveien

24.03.17

Snøscooter med glattematte
 
 3 Trytetjønn - Hekan åi - Høggerudsetra -
Veggli Fjellstue
24.03.17 Snøscooter med glattematte
 4 Fra Høybuliområdet ned til bommen ved
Vegglifjellvegen og ned til Barkejuvet
24.03.17 Snøscooter med glattematte
 5 Forbindelsesløypa på vestsiden av
Dalsethaugen
24.03.17 Snøscooter med glattematte

 

Kommentarer

 • +

  Petter Bergstrøm

  Hei!
  Det er på et tidligere innlegg fra Esben Udland sagt at utpå vårparten 2017 skal innformeres og oppdateres hva det for tiden, og i nærmeste tid jobbes med mht, merking av stier, nyeetablering av skiløyper, utbedring ift tidligløyper osv Savner innformasjon om fremdrift mot å utvikle Vegglifjell mot en konkuransedyktig fjelldestinasjon med bedre tilbud. Savner dette mht evt kjøp av tomt og bygging av hytte. Flere bekjente er i samme situasjon og vurderer hvilket fjellområde man sakl satse på. Føler Veggli har stort potensiale, men henger etter!
  Takk
  Mvh Petter
 • +

  Flott påskeføre inn til Slepeskaret og videre rundt Skirveggin til Lufsjå. Bør bære ski opp til bekken Søre Ruståe. Knallhardt på morgenkvisten ut, blå klister, påskebløtt hjem etter 12. Lite snø, så noe lyng i løypa. Vind mot ut, behagelig vind i ryggen hjem.
 • +

  Jo Berntsen

  Kom opp torsdag kveld og så fram til en hel fredag i nykjøpte spor. Ser at de har kjørt på Blefjell i morgentimene hvor forholdene ikke er noe annerledes enn her. Det har vært kaldt inatt så hvorfor kan det ikke kjøres her også??? Snøen holder neppe til påske uansett så la oss heller få fine forhold mens det ennå er snø!
 • +

  Petter Strøen

  Håper fortsatt på er større snøfall for å redde påskeføret, men om har tenkt noen ganger at det kanskje kan være mulig at løypekjøreren har med en skuffe og kaster på litt snø om det er noen få bare/ skumle steder i løypa. Kanskje spesielt på Persburunden og oppi fjellet hvor det føyker bart lettere?
 • +

  Hei. Takk for flotte løyper. Veldig fornøyd med at akebakken i Svartli ble kjørt opp i vinterferien. Er det noe dere vil fortsette med? Det er mange som bruker den også utenom vinterferie og påske.
 • +

  Berit Næss

  Bønn om å kjøre "tversover" Dalserhaugløypa igjen
 • +

  På Vegglifjell har det over tid utviklet seg et godt samarbeid mellom hytteeiere og grunneiere. Hytteeiere og grunneiere møtes jevnlig i paraplyorganisasjonen Vegglifjell Friluftslag. Her diskuteres strategi, investeringsplaner, utfordringer, infrastruktur og andre ting som opptar partene. For tiden er Friluftslaget opptatt av å skape best mulig skiløypenett med færrest mulig kryss (ski/bil), hvordan bidra til at slalombakken får stabil oppetid og profesjonell drift. Hvordan kan det skapes et økonomisk grunnlag for å planlegge/etablere/bygge tidligløyper både nord og sør i fjellet og mellom nord og sør. Friluftslaget har også dialog med kommunen for å diskutere kommunens medvirkning til å bidra til enda bedre tilbud på Fjellet. Jeg kan ikke gå inn i detaljene på nåværende tidspunkt, men utpå vårparten 2017 vil Friluftslaget kunne si mer om fremdrift på nevnte områder. De ressursene Friluftslaget rår over, vil i første rekke bli investert i skiløypenettet. Jeg minner også om at alle hytteeiere bør melde seg inn i sin respektive hytteeierforening og bidra til fellesskapet, bl.a. finansiering av løypekjøring. Espen Udland - styreleder Vegglifjell Friluftslaget og Votnedalen og Svartli hytteeierforening
 • +

  Skientusiast

  Er der lov å komme med et innspill som ikke BARE hyller løypetilbudet på N Veggli?Etterlyser planer for å utvikle et mer variert løypetilbud! Feks forbindelsesløyper i de eksisterende Votndal/Persburunden ville gitt variasjon og korte og lengre runder. Og hva med økende antall kryssende veier?.
 • +

  Takk for fine løyper i Votnedalen i går og god innsats for å få til løyper på den lille snøen som er.

  Kan dere kjøre opp løypa fra Fjellstua ned til kanten av Diplemyr? det ser ut til at det er nok snø for det.

  mvh
  Kjetil N
 • +

  Helt supre løyper i Votnedalsrunden idag. Bra prepping
 • +

  Kjetil Bergh

  Mener da til høyre for de to jentene ;)
 • +

  Kjetil Bergh

  Hei! Hvor er egentlig bildet øverst til høyre på denne siden tatt?
 • +

  Har vært ved Kroktjønn siden lørdag og hatt mange fine skiturer med barnebarn, takk for flotte skiløyper. Og takk til Knut som kjører oppom hytta med skuteren, gjør det litt enklere for oss som ligger et stykke fra bilvei og løype.
 • +

  Vi kom opp lørdag,og har hatt fire flotte skiturer så langt. Vi var klare over snømangelen,men til trøss for dette var løypene uforskammet fine. I natt var det kaldt,så jeg smurte med isklister. Men det viste seg at det hadde kommet litt snø i løpet av natten.På de fleste stedene lå det litt av dette i sporene og festet ble perfekt.
 • +

  Berit

  Håper løypemannskapene vil være så supergreie å kjøre spor på "tversoverløypa" ved Dalsethaugen !! Denne er veldig mange glad i å bruke, og den går vel på er greit terreng ifm snø også
 • +

  Hei! Løypeteamet gjør løpende vurderinger av forholdene og kjøring av løyper. Alt etter det beste for skigåere og utstyr. Det er jevnlig dialog mellom Løypeteamet og hytteforeningenes løypeansvarlige, noe som sikrer optimale forhold sett ut i fra de rådende forhold. Se også kommentarer på Facebook: www.facebook.com/vegglifjell. Ønsker alle en god skisesong i flotte omgivelser!
 • +

  Fredrik

  Om en uke starter vinterferien. Ser dessverre ikke lyst ut ift snøfall. Håper løypeansvarlige vil jobbe med løypetraseene, og Evt forflytte snø for å få til OK løyper det kvist OL stikker frem. Har jo ellers vært lite jobb med løypekjøring hittil ? Mange ville bli takknemlige for en ekstra innsats !
 • +

  Erik

  Det har da kommet mer enn 15 cm snø ?! Forstår ikke at det ikke kan kjøres spor nå. Da bør det jobbes med underlaget for løypene slik at det virkelig blir tidligløyper som det reklameres med i alle tomteprospekt...Andre steder greier de å lage løyper på veldig lite snø. Håper på spor på Persburunden også nå .
 • +

  Hei!
  Hva er årsaken til at dere ikke kjører løypemaskin på Søre Vegglifjell nå? Det må vel være nok snø nå? Stusser også på at dere kjørte løyper i går kveld, når det var meldt snø i natt og i formiddag. Gledet meg til skitur i dag, men fant ingen løyper. Frustrerende da å se bilder fra Blefjell og andre skisteder i nærheten som har nykjørte løyper.
 • +

  Fredrik

  Hei. Har dere planer om å kjøre opp Persburunden?
 • +

  Vi hadde vår første skitur på Vegglifjell i går, startet ved Sundtjønn og gikk via Vorset til Skjærbrekka. Etter forholdene var det fine skispor og snødekke over hele løypa. Flott innsats av mannskapet med å lage såpass gode løyper etter så lite snøfall - bravo!
 • +

  Jan Erik skogsholm

  Obs! Det er Stein i løypa spesielt overgangene som fører ned mot fjellstua. Grus i veien gir ødlgate ski. Fikk en dyp ripe skia, så hver obs!
 • +

  Vurderer tur opp på fjellet med to små barn, 3og 5, til helgen. Er spor kjørt opp fra Nordre Kjølvann til Fjellstua med løypemaskin?
 • +

  Krysser fingrene for at dere får pakket løypene og kjørt opp nå rett etter at snøen kommer, og før den blåser bort:)
 • +

  Var ute i kveld for å se på løypene som nå er satt med scooter (?) eller løypemaskin. De ser helt fantastiske ut når jeg ser på dem fra vannposten ved Skjerbrekka, og jeg gleder meg allerede til skitur i morgen! Takk til løypemannskapene som tryller skiløyper ut av den lille snøen vi har. God skitur i morgen.
 • +

  Hei. Er det mulighet for å preparere løypene litt mer (havre dem opp) med løypemaskin? Det er vanskelig å gå på issvullene.
  Hilsen Mari
 • +

  Hei,

  Er det neon som vet om den lille snøen som har vært meldt den siste uka har kommet? Og er det i så fall nok til å kjøre løyper?
 • +

  Hei! Jeg gikk i flotte løyper opp mot heisen og brøyta mitt eget spor opp mot Killingskaret. Der møtte jeg dobbeltspor med løypemaskin fra Skirvedalen. Er det ikke en tanke å kjøre ei tidligløype opp til Killingskaret f.eks. med scooter og sporkall? Da hadde det vært gode løyper før det blir kjørt opp permanent i terrenget.
 • +

  Hvor blir det av glattematta? Det er plenty med snø men tungt å tråkke selv. Forøvrig takk for generelt veldig bra løyper!
  Mvh

  Lars
 • +

  Det er nok alt for lite snø. Det går nok an å kjøre noe, men sannsynligheten for å ødelegge utstyret er alt for stor.
 • +

  Stein Erik Vibstad

  Er det på grunn av åpne bekker at de andre løypetraseene ikke blir pakket nå?

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
Skriv inn sikkerhetskoden fra bildet under (forklaring)
captcha (n/a)
Fungerer ikke koden, klikk her for å lage en ny

Verktøylinje

Områdebilder

Aktivitetskalender

Oktober 2017
Ma Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo