Søk

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB

Vegglifjell skistadion

Anleggsrådgiver Hermod Bjørkestøl er ferdig med planene for skistadion ved Lauvhovd. Planene omfatter skistadion/skiskytterstadion og en 5 km trase i tilknytning til skistadion.

5 km traseen er lagt i blekksprutformasjon og kan avkortes mange steder slik at en kan få «uendelig» mange løypelengder og ulike stigningsforhold.

Videre har Tom Horntvedt fra Stokke sett på mulighetene for å få til et snøproduksjonsanlegg i området. Teknisk sett og kapasitetsmessig i forhold til vanntilgang skulle det ligge vel til rette for at vi skulle få til et snøproduksjonsanlegg i området. Han kom videre med innspill til hvordan vi skulle legge opp anlegget med transportable vifter og faste tårn og hvilke leverandører som er i markedet. En forutsetning for at vi skal lykkes er å hente erfaring fra andre arenaer.   

De naturgitte forutsetningene for skistadion og skiløyper er svært gode ved Lauvhovd, og det planlagte anlegget vil faktisk tilfredsstille krav til nær sagt alle typer konkurranser i regi av  skiforbundet FIS og skiskytterforbundet  dersom det skulle bli aktuelt.

I løpet av 2012 vil anlegget detaljplanlegges/prosjekteres og kostnadsberegnes som grunnlag for søknad om spillemidler. Hovedfinansiering av skistadion vil være tilbakeføring av 5 %-midler fra Vegglifjell friluftslag og 10 %-midler fra Vegglifjell INFRA som kommer fra tomtesalg nord på Vegglifjell. Rollag og Veggli Idrettslag vil etter planen stå ansvarlig for skistadion. ROV Il vil arrangere Vegglifjell-rennet 25. februar 2012 med start og mål på skistadion-området.

Verktøylinje

Områdebilder

Aktivitetskalender

April 2018
Ma Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo