Matopplevelser i Numedal

Matopplevelser i Numedal (MIN) er et nettverk med 35 andelseiere bestående av lokale matprodusenter og andre lokale aktører som brenner for å skape gode opplevelser knyttet til mat, kultur, historie og tradisjoner med røtter i Numedal.

Nettverket etablerte et felles SA i november 2012 og har allerede fått utrettet mye. MIN står bak Matfestivalen i Numedal, og har gitt ut boken Mat fra Numedal. Den omhandler både lokal mat og drikke, natur og kultur, historier og opplevelser. I tillegg arbeider med lokal foredling samt å etablere en felles salgs- og markedsføringsorganisasjon for å utnytte flere av de flotte ressursene i dalen, og bidra til større verdiskaping.

Vi tar i retur lam fra 6 lokale bønder av rasen Spælsau fra Numedal som vi foredler til pinnekjøtt, lammerull, fenalår, lamburgere mm. Salget foregår både til restauranter og privatpersoner. Varene kan bestilles på www.matopplevelserinumedal.no.

Norsk Spælsau stammer fra den nordeuropeiske korthale-sauen som er den opprinnelige nordiske sauen. Den er lettbygd og kjennetegnes ved den flotte lange ullen i fargene brun, hvit, svart, gråblå eller en flerfarget kombinasjon. Den beiter mer på kratt, vier, lauv og urter enn andre saueraser, noe som gir kjøttet  mer viltpreg. Kjøttet har mindre fett som er godt marmorert. De gode beiteforholdene i dalen, skogen og fjellet her i Numedal gjør Norsk Spælsau til noe av det beste lammekjøttet du kan få tak i. Lammene er født, oppvokst og foredlet i Numedal og har beitet på Vegglifjell og Rollagsfjell.

Ønsker du å bestille ferskt lammekjøtt eller nydelig pinnekjøtt til jul send mail til: post@matoppelvelserinumedal.no

Følg med på nyheter og lik Matopplevelser i Numedal på Facebook eller våre web sider.

Les også mer om Matfestivalen i Numedal på http://matopplevelserinumedal.no/matfestivalen-i-numedal/

Kontaktinformasjon

Kontaktperson: Liv M. Berven, prosjektleder
E-post: liv@matopplevelserinumedal.no
Telefonnummer: 917 86 649
Adresse: 3626 Rollag
Breddegrad: 59.984756
Lengdegrad: 9.294369
By | 2018-05-14T09:11:10+00:00 mai 14th, 2018|