Søk

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB

Studietur til Vuokatti sportsinstitutt i Finland

 
Forprosjektet for kombinert ski- og vegtunnel mellom Tinn og Rollag på Vegglifjell inviterte alle aktuelle interessenter til studietur til Vuokatti sportsinsitutt i Finland den 9-11. November.

Interessen var stor, og hele 24 deltakere ble med. Vi fikk både prøve tilbudet i praksis og høre viktige erfaringer fra verdens første skitunnel og anlegget rundt.

På turen til Finland var både Buskerud fylkeskommune, Kongsbergregionen, Tinn og Rollag kommuner, Statens vegvesen, Norges skiforbund, Buskerud, Telemark og Vestfold skikretser, grunneiere og utbyggere på begge sider av fjellet representert.

Vuokatti sportsinstitutt hevder å være et høyt kvalifisert og raskt voksende sportssenter med kompetanse innenfor helse og velvære, spesialisert på vinteridrett.

Sportssenteret tilbyr en aktiv ferie året rundt for aktive, mosjonister, ungdom og barnefamilier.

Skitunnelen er 1 200 meter lang, og med en bredde på 8 m er det mulig å trene både klassisk og fri teknikk i begge retninger. Halvparten av tunnelen er bygd under bakken, den andre delen ligger over bakkenivå. Høydeforskjellen er 18 meter og en total stigning 51 meter. Temperaturen i tunnelen er – 2 til – 7 °C. Når den første snøen kommer om høsten, åpnes det en forbindelse mellom tunnelen, utendørsløypene og skiskytterstadion. Tunnelen er åpen fra mai til desember, og om vinteren når det er for kaldt å trene ute. Ved siden av tunnelinngangen er det en stor sportsbutikk, og det er også mulig å leie skiutstyr.

I området rundt sportsinstituttet finnes et stort løypenett både sommer og vinter, og både skiløypene og den 4,5 km lange rulleskiløypa går til skiskytterstadion med 30 skytebaner. Anlegget har også hoppbakker; HS 15, HS 35, HS 50 og HS 100. I tillegg er det gode muligheter for orientering.

På sportsinstituttet finnes også ansatte trenere som også tilbyr ulike tester og massasje i tillegg til skiservice, skiutleie mv.

I området finnes også sauna, svømmehall, idrettshall, skistadion/fotballbane, tennisbane, ishall og bowlinghall.

I skoleferien tilbys det naturrelaterte ferier for barnefamilier der barn oppmuntres til fysisk aktivitet, og der hele familien kan delta sammen. Det tilbys også keep-fit helger/uker for både bedrifter, pensjonister og andre. Det arrangeres også trenerkurs og kurs for ansatte i sportsbransjen.

På sportssenteret er det også flere ulike auditorium og møterom, en restaurant og to kafeer. I tilknytning til anlegget finnes også hotell, ungdomsherberge og utleieleiligheter. 

For nærmere informasjon se www.vuokattisport.fi

Se også omtale av studieturen i Lågendalsposten på www.laagendalsposten.no eller hver av artiklene direkte på
artikkel 1, artikkel 2 eller bildeserie.

Verktøylinje

Områdebilder

Aktivitetskalender

Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo