Ti på topp: Ta en tur til Tjønngrønuten

Ta en tur til Tjønngrønuten i høst. Dette er den høyeste av toppene i Ti på topp som ligger på Vegglifjell. (Viermyrnuten er høyere, men den ligger på Blefjell). De fleste vil oppfatte turen opp hit fra Killingskaret som en liten svipptur. Samtidig kommer du skikkelig opp på fjellet, og får flott utsikt innover mot Hardangervidda, og nedover mot hyttefeltene.

Ruta opp til Tjønngrønuten følger først den merka ruta mot Lufsjå. Ved Svarttjønn tar du av på østsida av vannet. Stien passerer rett ovenfor heistoppen, før den går de siste høydemetrene videre nordover mot Tjønngrønuten.

Det er fremdeles en drøy måned igjen før årets registrering på Ti på topp avsluttes. Så langt har 158 registrert seg. 14 av disse har nå vært på alle toppene. Og det er tydelig at det pågår en viss konkurranse om å ta flest topper i år. Nå er det John Melvin Tveiten som har registrert flest turer – 63 i alt. For oss andre kan det kanskje være et mål å ta alle toppene i løpet av sesongen?