Det er bedre å ta kontakt med oss lokale enn å dra langt på dagstur på hytta for å se an forholdene selv i løpet av påska

De ellers så travle påskedagene har vært stille. I tillegg til at mange er lei seg for at de ikke kan bruke hytta under Korona-situasjonen, er mange også redde for at det kan bli innbrudd i hytta når det ikke er folk på hyttene. Men hyttene på Vegglifjell står ikke helt uten tilsyn.

«Det er mange grunneiere og arbeidsfolk som patruljerer vegene på Vegglifjell og som følger med på omgivelsene. Det er lite trafikk og ganske greit å ha oversikt på de som ferdes i fjellet nå. Så hyttene er kanskje like trygge nå som ellers når det er stor trafikk i fjellet», sier Thor Arne Bjørkgarden, som er styreleder i den nye grunneierorganisasjonen Vegglifjell Eiendom SA.

Mange hytteeiere har avtale med «sin» grunneier eller andre lokale om å følge med rundt hytta. Det er bare å ta kontakt dersom du er usikker på om fremmede har vært rundt hytta eller om det er andre ting som bør sjekkes.

«Det er bedre å ta kontakt med oss lokale enn å dra langt på dagstur på hytta for å se an forholdene selv i løpet av påska», sier Thor Arne og henviser til myndighetenes råd om å begrense fritidsreiser innenlands for å unngå smittespredning.

Det er jo stusslig når det er så lite folk i bygda og på fjellet. «Vi savner hyttegjestene våre veldig. Hyttefolket er jo ikke bare levebrødet vårt, vi har veldig nær og god kontakt med mange av gjestene våre», Thor Arne. At det ble tendenser til opphetede diskusjoner mellom bygdefolk og hytteeiere i sosiale medier da hytteforbudet ble innført, velger han å se positivt på. «Det var et lite mindretall på begge sider som uttrykte seg litt heftig, men det viser samtidig hva hytta og tilværelsen på hytta betyr for mange. Vi setter pris på engasjementet.» avslutter Thor Arne, og gleder seg til at hyttefjellet forsiktig åpnes igjen i slutten av april.

Det er fortsatt mye snø fjellet og holder kuldegradene om natten kan det bli muligheter for fine skiturer også sent i april og tidlig mai.

Foto: Anne W. Bjørkgarden