Tusen takk for tålmodigheta, og velkommen tilbake til Rollag!

Jeg vil rette en enorm takk til alle våre fritidsbeboere for velvilligheta og tålmodigheta som er vist de siste ukene! Det har vært både uvant og trist å se fjellet så tomt i en periode, og mangelen på trafikk i Veggli sentrum ga oss en følelse av en spøkelseslandsby. Mange her lokalt har nok fått en påminnelse om hvor viktige dere alle er for lokalsamfunnet, både for næringslivet og for at det skal være litt «liv og røre» i bygda vår.

Rollag er blant kommunene som har hatt svært lite smitte, med kun ett påvist tilfelle. Jeg tør påstå at det skyldes at vi har vært heldige, men også fordi folk har vært flinke til å følge de råda som har kommet.

Fra oss lokalt er det full forståelse for at mange nå lengter tilbake til hytta, og vi er glade for at dere verdsetter den tida dere har her i Rollag så høyt. Det er godt for oss å vite at dere føler dere hjemme her! Da er det også veldig gledelig når hytteforbudet nå er oppheva, og de gjeldende råda er at det er trygt å reise på hytta så lenge man er frisk.

Det påpekes fortsatt at man bør unngå steder med mye trengsel, for eksempel mindre butikker. Her lokalt har alle våre butikker lagt godt til rette for at det skal være trygt å handle, og flere tilbyr også hjemlevering. Extra Veggli tilbyr både å pakke varer som du selv henter, eller leverer rundt i bygda eller på fjellet. Numedal blomster har i tillegg til utkjøring nå en selvbetjeningsbutikk i gangen på Vegglisenteret. Flere av spisestedene som har vært stengt i denne perioden har nå begynt å åpne, og både Vertshuset, Fjellstua og Skistua tilbyr take away for dem som ønsker dette. Bare for å nevne noen!

Jeg håper også dere husker å rette en takk til alle de som står på for at dere skal kunne føle dere hjemme på Vegglifjell. Mange har stilt opp de siste ukene ved å holde øynene åpne og ta en ekstra runde i fjellet for å sjekke at alt har vært som det skulle. Mange her i bygda lever ikke bare av, men også for å levere gode opplevelser i fjellet, og er mer avhengige av at dere benytter det lokale tilbudet enn noen gang.

Selv om det fortsatt er viktig å vaske hender og holde avstand, og selv om hverdagen enda ikke er tilbake til normalen, er vi ett lite steg nærmere. Det er godt å se at trafikken oppover mot fjellet har begynt å ta seg opp igjen, og alle bildene som deles av skiturer i det flotte «påskeværet» om dagen! Nå krysser vi fingrene for at snøen holder seg litt til, og at det blir tid til flere flotte dager i sola – både her nede i bygda, og oppe i fjellet.

Jeg håper det kommer ordentlig fram at dere har vært savna her i Rollag, og at dere alltid er oppriktig ønska. Hjertelig velkommen tilbake!

Koronafri vårhilsen

Viel Jaren Heitmann, ordfører