Masse gode tilbud, sier Sara Maria Andersson (31) som sammen med sin samboer Ole Johan Morken (30) velger å flytte til fjells for å starte sportsbutikk.

I Vegglisenteret er de nå klare til å åpne dørene for publikum, senteret har lenge ønsket seg en sportsbutikk og nå er den endelig kommet.

Av Knut Rudshaug 08.07.2020

Vi lurer på hvordan de tør å reise fra Oslo til Veggli for å starte sportsbutikken «Fjellkompaniet»?

-Vi har stor tro på den lokale gjestfriheten, sier Sara og Ole Johan nikker og er enig.

-Det virker som om hele Veggli ønsker oss lykke til med butikken, og vi har blitt tatt veldig godt imot av alle, fortsetter Sara.

-Vi har stor tro på Veggli, utrolig hyggelige mennesker, ikke ofte en opplever det samme i byen.

Kamp mot kjedebutikker

Det er en bransje som er oftest representert med kjedebutikker og de har begge erfaring fra kjedebutikken; Sport 1, i Oslo. Det må være en utfordring å stå utenfor kjededrift, så vi spør om hvordan de skal kunne konkurrere med butikker som er med i kjeder som Sport 1 og Intersport?

-Vi ønsker å gi kundene en helhetlig opplevelse ved å gi anbefalinger som dekker kundenes behov. Det er så mange tekniske finesser på både klær og utstyr som er viktig å kunne noe om, og derved gi kunden det riktige valget, sier Ole Johan. Han fortsetter: – I 2020 må du tørre å drive butikk, det er viktig å prate med kundene og «komme litt under huden», slik at vi virkelig forstår hvilket behov de har.

-Vår jobb er å gi kundene en god personlig service, også må vi ha et godt vareutvalg som passer for dette fjellet. Fordelen vår ved å være uavhengig er at vi kan bytte vareleverandører underveis, hvis vi trenger det, forteller Sara.

Fortsatt smøring i butikkhylla

Hva vil bli de viktigste «varenisjene» for butikken?

-Turutstyr, tror de begge. Ullbekledning, sier Sara. Skiutstyr og smøring, sier Ole Johan.

Men tror dere ikke at alle velger felleski, blir ikke da skismøring en dårlig salgsvare? Ole Johan skyter inn at det er fortsatt mange i dette området som vil bruke smøring, spesielt i de fjellområdene det er gode muligheter å bruke «Blå extra», som i Vegglifjell.

Kjent i «Nansen land»

Apropos Vegglifjell, har dere noen erfaring med dette fjellområdet?

-Vi har ei familiehytte i nærheten av «Nansen land» nær Sørkje.

Vi er nysgjerrige på hvilke sportslige aktiviteter de har bedrevet der oppe, Ole Johan forteller:

-Om vinteren har vi gått på ski og med truger, om sommeren har vi syklet, badet, fisket og selvsagt, spilt yatzee.

Det blir spennende å følge Sara og Ole Johan fremover, vi håper at de lykkes med prosjektet og de avslutter med å si at de er veldig glade for å ha havnet på Veggli.