VI MENNESKER ER RARE..

Med hytte på fjellet trolig verdt mer millioner, klarer noen å gjøre seg til “kjeltringer” for en bombillett.

Tekst: Knut Rudshaug

For et par helger siden ble jeg målløs, da jeg først skjønte hva som foregikk i bommen, sent søndag kveld.

Jeg skulle ned fra fjellet og møtte en bil ryggende fra utkjøringen, mot meg, og i det bilen rygget tilbake og var i ferd med å snu, så jeg plutselig en annen bil på vei mot meg, på innsiden av bommen, i feil kjøreretning.

I utgangspunktet tror jeg godt om mennesker og jeg koplet ikke at det var gratisinngang som var formålet. Men når begge bilene hadde kjørt forsto jeg plutselig at det var nettopp dette som hadde skjedd. Jeg vurderte om jeg skulle kjøre etter og spørre om hva de holdt på med, men jeg tenkte at hvis jeg gir beskjed til Hallgeir Tveiten som er daglig leder i Vegglivegen Veilag så kan han sjekke det ut på videoen fra bomstasjonen. Jeg noterte meg tidspunktet og kjente at jeg følte stor skuffelse og det var mange rare tanker i hodet idet jeg kjørte hjem.

Dagen etter ringte jeg til Tveiten og fortalte om hva jeg hadde sett, han ble ikke forundret, da han kunne fortelle meg at han hadde mange eksempler på mange rare, mer eller mindre kreative løsninger på hvordan snike seg gjennom bommen. Tveiten sa at så lenge han visste om tidspunktet så kunne han lett finne ut om hvem de er. Men Tveiten mente det var lite å få gjort, jeg mener at de kan i det minste oppfordres til å betale den bompasseringen, få en bot, eller miste muligheten til å kjøpe bomkort for noen sesonger.

JEG ANMODER ALLE TIL Å BETALE BOMAVGIFT!

Tross alt går pengene uavkortet til bedring av veien sommer som vinter, til glede for alle.