MYE AKTIVITET PÅ SKISTADION

Fikk stoppet Anne Sofie Tjugum og Emil Oliver Andersen på toppen av Skistadion. De var ute på treningstur, og samtidig gikk det jevnt med skiløpere forbi oss.

Tekst og foto: Knut Rudshaug

-Min familie kjøpte hytte på Persbuhaugen for et år siden og vi bruker den så mye vi kan, sier Anne Sofie.

Jeg har gått aktivt på ski tidligere og er i dag skitrener for Konnerud IL. Det er en del Konnerudfolk her oppe, forteller Emil Oliver.

Vi var veldig aktive i fjorårssesongen, helt til det ble stengt ned, sier Anne Sofie.

Hva tenker dere om løypenettet på Vegglifjell?

Emil Oliver sier at det han har sett og opplevd var på våren, etter at det åpnet opp i fjor, så fikk jeg gått litt både inn mot Slepeskardet og rundt Dalsethaugen og nede rundt der, og jeg synes det er ganske fint her. Det som er så fint er at vi kan gå både på fjellet og her nede i skogsløypene.

Anne Sofie skyter inn at det var flott å gå på ski 23. mai og sier at det ikke skjer så ofte.

Hvordan trives dere her på stadion?

Jeg synes det er fint her, sier Anne Sofie.

-Kjempefint rundt stadion, utrolig fint som en intervall-løype, sier Emil Oliver, men jeg har ikke prøvd meg i sprintløypa ennå.

Vi ser frem til at løypene blir kjørt opp, da hytta vår ligger rett utenfor skiløypa ved krysset på Persbuhaugen, avslutter Anne Sofie.

Vi skal rullere litt med resten av familien og ser frem til mange skiturer i romjula og nyttårshelgen, avslutter Anne Sofie før de setter fart igjen nedover Skistadion.