Til innholdet

Samarbeid med store visjoner på Søre Vegglifjell

01.01.0001

På Søre Vegglifjell rår idyllen. Her er landskapet preget av bølgende åser, fjelltopper og fjellvann. Det er luftig i alle retninger, samtidig som det er nærhet til alle fjellets fasiliteter. Man får en følelse av evighet og tidløshet når man er her; landskapet ligger der og er så naturlig til stede i seg selv. Men mens vi nyter idyllen her, er det hele tiden noen initiativtakere som står på for å gjøre Søre Vegglifjell enda mer attraktivt for de som søker lykken her.

Over en kopp kaffe og Ferrero Rocher-sjokolade snakkes det om samarbeidet som har utviklet seg på Søre Vegglifjell, og som er så viktig for å få til videre utvikling.

...Overgang...

Som avtalt!

Ni flittige ansatte står på for BB En3prenør. De tar på seg grunnarbeid til hytter og hus, og tilbyr infrastruktur til tomtefelt. I tillegg brøyter de og sørger for veivedlikehold. Og det kan virke som folk setter pris på jobben de gjør. Siden selskapet ble stiftet i 2002, har de gradvis vokst seg større, og de leverer gode resultater.

De bidrar gjerne til å løse oppgaver lokalt, og brøyteoppdragene på Vegglifjell oppleves nærmest som en personlig service. Kontakten med kundene er nær, og antallet takknemlige tilbakemeldinger på Facebook vitner om at BB En3prenør spiller en viktig rolle, for både fastboende og tilreisende. De styrer etter mottoet Som avtalt, og ser ut til å leve fint opp til det.

Knut Olav Groven er fersk daglig leder i BB En3prenør. Kommentar her? Forventninger til samarbeidet? Fram til helt nylig er det imidlertid Knut Bekkjorden som har sittet i denne posisjonen. Han har fingrene i dette og mye mer. Knut er en ekte gründertype, som har sørget for mye verdiskaping i kommunen.

-Jeg synes det er fantastisk artig å drive med utvikling. Det handler ikke om å gjøre seg rik, men om å reinvestere og lage noe som kan skape verdier på sikt, forteller Knut.

Han har mange tanker om samarbeid og veien gjennom den finansielle krisa verden står midt oppe i, men han har også stor respekt for at man kan ha litt forskjellige ønsker og behov:

-Vi sitter i samme båt. Vi kan padle i litt forskjellig hastighet innimellom, men vi er ute på den samme reisen, fortsetter han.

Den reisen handler i stor grad om å skape verdiøkning gjennom samarbeid.

Tomtesamarbeidet 

Knut har flere roller, og han er én av flere grunneiere på Søre Vegglifjell. Han startet reguleringsarbeid sammen med grunneier og nabo Torstein Lindheim i 2010. Også sistnevnte går tydelig inn under kategorien gründertype. Knut har bare godord å komme med:

-Torstein lever for utvikling, og har nye ideer hele tida. Han har prosjekter rundt omkring, og har knapt landa flyet fra Amerika før han finner på noe nytt, ler Knut.

Han heller i litt mer kaffe i koppen, og fortsetter:

-Det hadde ikke skjedd så mye på fjellet uten Torstein. Han har vilje til å tenke litt større enn de fleste jeg kjenner.

Torstein skyver rosen tilbake til Knut:

-Knut er jo selve krumtappen på fjellet. Det er han som virkelig kan det her oppe. Uten ham hadde det vært vanskelig å få til utvikling, sier Torstein.

De to har en lun tone seg imellom, og det er tydelig at de har blitt godt kjent etter hvert. Med en slik tillit er det kanskje også lettere å bygge visjoner sammen. Mer om det etter hvert.

Tomtevisninger basert på lokalkunnskap og engasjement

Tomtesamarbeidet på Søre Vegglifjell kommer også til uttrykk gjennom kompetansebedriften Beint Innafor AS. Bak dette navnet står Bjørn Drtina, en engasjert hytteeier med nærmere 50 års erfaring med hytteliv på Søre Vegglifjell. Grunneiere kan knytte seg til Beint Innafor, som så sørger for visning av tomtene deres til interessenter. Beint Innafor er knyttet til fem ulike hytteområder på Søre Vegglifjell, og utfører visningsoppdragene med engasjement og lidenskap.

Bjørn holder selv visningene, og han deler gladelig av positive erfaringer med hyttelivet på Søre Vegglifjell. Han ønsker oppriktig at flere skal få øynene opp for idyllen, og mener at de som kjøper seg hytte her gjør en god investering i livskvalitet.

...sitat...

For de som står utenfor samarbeidet kan det kanskje virke litt spesielt. Kan man selge for flere interessenter? Og hvem er man i tilfelle mest interessert i å selge for? Knut og Torstein deler gjerne egne erfaringer rundt dette. Beint Innafor selger nemlig for Knut, mens Torstein har en annen selger. Tåler samarbeidet dem imellom dette?

-Kundene har forskjellige ønsker når det gjelder pris, utsikt, solgang, nærhet til vann, flat eller bratt tomt og så videre, forteller Knut.

Litt som i samspillet mellom Ole, Dole og Doffen fortsetter Torstein der Knut slapp:

-Det viktigste for grunneierne er å få solgt tomter. Knut og jeg har gjort store investeringer sammen for å få en infrastruktur på plass. For at dette skal bli levedyktig framover er vi avhengige av salg, og i det store bildet betyr det lite hvem av oss som selger, forklarer Torstein.

Målet for selgeren blir dermed å kunne møte kjøpers ønsker og behov.

-Min selger kan selge for Knut, sier Torstein med glimt i øyet, før han utdyper:

-Hvis han har ei tomt som passer til det kunden etterspør, har han ikke noe problem med å selge den tomta for Knut. Det har skjedd, og da tjente Knut pengene. Men det gjør jo ikke noe, for da ble det bygd ei hytte her i stedet for at de valgte å bygge et annet sted. Det er en felles forståelse vi har. Vi er avhengige av å selge begge to.

Heldigvis har salgene over tid fordelt seg bra, og både Knut og Torstein opplever at dette er en levedyktig modell.

Å skape et hjerte midt i det hele