Ta en tur på dresin

Har du lyst på en natur- og kulturopplevelse utenom det vanlige? Da er dresinsykling det rette for deg.

Langs Numedalsbanen tilbys det dresinsykling i flotte omgivelser, med utgangspunkt i enten Rollag eller Veggli. Med dalsidene som rammer og elv, skog og kulturlandskap som bilde er dette en opplevelse man sjelden glemmer.

Numedalsbanen følger elva Numedalslågen gjennom hele turen. Denne har vært en viktig leverandør av energi for dalen, helt siden man benyttet den som fraktvei for tømmer, til sølvindustrien i Kongsberg. I dag er den viktig for kraftproduksjonen i området. På turen kan man se rolige elveområder, store demninger og imponerende installasjoner. Turen gir en unik nærhet til ei elv som gjennom århundrer har vært selve livsstrengen for Numedal.

De mest spennende delene av turen finner man mellom Veggli og Kravikfjord. Etter omkring 8 kilometer kommer man til den første tunnelen, som raskt etterfølges av den neste. Disse er på 600 og 300 meter, og er en spennende opplevelse for både store og små. Tunnelen er mørk og uten belysning, så lommelykt er en forutsetning for å kunne ta seg gjennom.