Fiske i Rollag og Vegglifjell

Rollag og Vegglifjell tilbyr fiskeopplevelser for alle, fra sportsfiskeren til barnevennlige fiskeområder. Man finner både fjellvann med flott ørret til Numedalslågen som tilbyr spennende elvefiske.

Vegglifjell

På Vegglifjell finner vi fiskeområder både sør og nord på fjellet. Områdene tilbyr fiske i flotte fjellomgivelser, der man både kan oppleve frisk fjelluft og flott fiske. Det er variert gangavstand til vannene og forskjellig type fiske. Alt fra de familievennlige vannene med mye liten fisk, til de som er bedre egnet for entusiaster med stor fisk som er vanskeligere å få.

Votnedalen og Svartli

Avtale om fiskekortordning Votnedalen og Svartli 2012 120509

Kart fiske VG 120509

Fiskekort for Sørkje og Skjærbrekka som ligger sør på Vegglifjell får man kjøpt på lenken under. Fiskekort til områdene på nordre Vegglifjell får man kjøpt på YX i Veggli sentrum.

Søre Vegglifjell

Bestill fiskekort:

Numedalslågen

Gjennom alle tider har Numedalslågen vært en viktig ressurs for menneskene i Rollag og Numedal. Den har ikke bare vært en viktig inntektskilde gjennom kraftproduksjon og fløting av tømmer, men også som viktig kilde til mat. Til tross for at man ikke lenger driver aktivt fiske for matauke i Lågen, tilbyr den fortsatt gode muligheter for fritidsfiske.

Det er gode fiskeplasser langs hele turen, og barn under 16 år fisker gratis. For voksne kan man kjøpe fiskekort på bensinstasjonen, YX, i Veggli. Kjentfolk anbefaler ofte Eidsstryken, 15 km nord for Veggli, som den beste fiskeplassen på turen.