Handle

Trenger du å handle inn til helga på hytta eller ønsker du en handleopplevelse litt utenom det vanlige? I Rollag finner du alt fra dagligvarer og bensin til skinnfell, julenisser og middelalderkrus!

I Rollag kommunes to handelssentrum, Veggli og Rollag finner man det meste av det man trenger til hytteturen. I tillegg kan man handle mer spesielle, gjerne lokalproduserte varer.

I Veggli sentrum ligger YX Veggli sammen med Veggli Vertshus, bakeri og COOP Veggli. Et flott sted for å handle inn til det man trenger for hytteturen eller på veien i ferien. YX Veggli har mye til mange formål og kan til og med skifte dekk for deg, om det skulle være nødvendig.

I Veggli Næringspark, 500 meter fra Veggli sentrum mot Kongsberg finner man en rekke forskjellige handelsmuligheter. Alt fra ved, via tekstilvarer til hageartikler og møbeltapetserer. Monicas Stoppested tilbyr omstopping av gamle og nye møbler, putesøm, omtrekking av båt, salg av møbeltekstiler og stoppeutstyr. Numedal Produksjon er en vekstbedrift som selger lokalproduserte tekstilprodukter, keramikk og ved i tillegg til å ha åpen kantine mellom 12 og 13 på hverdager. Absolutt verdt å ta en tur, med andre ord.

5 km fra Veggli sentrum mot Kongsberg kommer man til Bruhaug bru, her kan man følge skilting til Julehuset i Numedal. En butikk som innbyr til en spennende handleopplevelse. Her finner du alt fra Lailas hjemmesydde skinnfeller via julenisser til flotte pyntegjenstander. Julehuset ligger på Fugleåsen gård, som også innbyr til å se og treffe dyrene som er på gården.

I Rollag sentrum finner man Numedal Stasjonsbryggeri (NSB). I det gamle venterommet på Rollag stasjon produseres lokal øl med navn etter stasjonene i Numedal. Ølet er i salg hos alle dagligvareforretningene i Numedal, og kan også fås kjøpt på de fleste spisestedene.

Veggliparken

Veggliparken ligger midt i Veggli sentrum og har et rikt aktivitetstilbud for hele familien. Parken er et naturlig stoppested og samlingspunkt midt i Numedal. Parken er åpen for alle gjennom hele sommerhalvåret.

Volleyballbanen holder internasjonale mål og er fritt til bruk.

Rundt hele aktivitetsparken er det laget en utfordrende sykkelløype. Denne passer bra for eldre barn og ungdom som ønsker å utfordre sykkelegenskapene sine i trygge omgivelser. Sykkelløypa har flere ulike hindre som er spennende og utfordrende. Lekeapparatene for de minste er et godt utgangspunkt for trygg og trivelig leik.

Badeplasser

I Veggli finner du to flotte badeplasser, som er tilpasset alle aldre. Badeplassen i Veggli Park er grunn og godt tilpasset små barn. Badeplassen kombinert med parkens øvrige tilbud gjør at man har mange muligheter til å tilbringe en fin sommerdag i området, i tillegg til handelsmulighetene i resten av sentrum.

Rollag Sentrum

Tett på Lågen, omgitt av flotte kulturlandskap ligger Rollag sentrum. I tillegg til handel er Rollag et kulturelt sentrum, med flere bygninger fra middelalderen, og Vrågåvarden, en del av det gamle varslingssystemet ved krig.

Rollag sentrum er kommunens administrasjonssenter. Her finner du tjenester som dagligvarehandel, frisør og regnskapskontor, i tillegg til Gullsmed Eli Bjørge.

 

I bygget ved siden av stasjonsbygningen på Rollag Stasjon, i det tidligere venterommet holder mikrobryggeriet Numedal StasjonsBryggeri (NSB) til, og produserer øl oppkalt etter togstasjonene i Numedal og Sissel Hanssen-Bergan fra Nordre Bergan gard leverer lokalmatcatering fra kjøkkenet på stasjonen.

Området rundt Rollag preges av flott kulturlandskap, og mange steder finner du flotte bygninger fra middelalderen. 5 km nord for sentrum finner du også Rollag Stavkirke med Norges eldste bebodde prestegård, og Rollag Bygdetun, et bygdemuseum bygd for å gjenspeile hvordan en typisk storgård tidligere kunne se ut.

For å virkelig sette prikken over i-en kan du bestille overnatting hos verdens minste hotellkjede – som tilbyr overnatting i gamle stabbur.

Det er også flotte turmuligheter i området. I dalsida over sentrum er Vrågåvarden et flott utsiktspunkt, med flott sikt over dalen. Varden er også en av kun fem bevarte trevarder, som en gang i tida var viktig for varsling ved krig.

Også rundt stavkirka og bygdetunet er det mange fine turstier, blant annet opp til Paradisgrende, der Fugleåsen gård ligger. Gården er en besøksgård, med egen nisse- og håndverksbutikk og skinnfellverksted; Julehuset og Numedal Skinnverksted.