Steintjønn Hyttegrend

  • Nytt hytteområde som ligger høyt og i utkanten av hyttefeltene på Vegglifjell.
  • Fantastisk utsikt og den lengste solgangen på Vegglifjell.
  • Merkede turstier til Senhovd og Sørkje (Nansens rike), etablerte langrennsløyper.
  • Byggeklare tomter.

Hele Steintjønn-feltet består av 120 hyttetomter som ligger i den vestvendte lia øst for Skjærbrekka-dalen. Byggetrinn 1 består av 34 tomter som er byggeklare. Steintjønn Hyttegrend har den lengste solgangen på hele Vegglifjell. Hyttetomtene ligger i høydelag fra 820 til 870 meter over havet i den slake lia som strekker seg mot den markerte Senhovdtoppen. Utsikten er fantastisk, med utsyn til Blenuten i sør og resten av Vegglifjell med Velebufjellet i sørvest og starten på Hardangervidda i nordvest. Terrenget er jevnt hellende mot vest slik at nesten alle tomtene har like gode solforhold og utsikt. Steintjønn Hyttegrend grenser til store, urørte naturområder med Senhovdtoppen og Sørkjevannet i fin turavstand. Fritjof Nansen hadde sitt ferieparadis ved Sørkje i en årrekke. Den gamle Sørkjevegen (Nansenstien) mellom Veggli og Sørkje går rett øst for hyttefeltet. Langs stien er det ca. 3 km til Sørkjevatn og Nansenhytta. Det er skiltet tursti til Senhovd (ca. 5 km).

Steintjønn er et idyllisk, lite fiskevann som ligger sentralt i området. Det selges fiskekort for en rekke fine fiskevann på Søre Vegglifjell.

Hovedskiløypenettet på Vegglifjell går gjennom hyttefeltet og alle tomter har kort vei til skiløypa. Det kjøres opp ca. 80 km med skiløyper på Vegglifjell i helger og ferier.

Kontaktperson: Thor-Arne Bjørkgarden
E-post: tabjork@gmail.com
Mobil: 911 99 824
 

Hjemmeside: https://steintjonn.no